冯艳钦副教授学术报告

发布日期:2017-11-28  浏览量:1234

报告题目: Regression analysis of interval-censored data with auxiliary covariates

: 冯艳钦(武汉大学数学与统计学院副教授)

报告时间: 2017124(周一) 上午10:30-11:30

报告地点: 磬苑校区数学科学学院H306

报告摘要:Statistical methods that take advantage of existing auxiliary information about an expensive exposure variable are desirable in practice when a biological study is too expensive to conduct. Such methods should improve the study efficiency and increase the statistical power for a definite quantities of assays. Here discusses regression analysis of interval-censored data with auxiliary covariates. We assume that the random monitoring times are independent of the failure time of interest given the covariate process. We propose an estimated partial likelihood estimator of regression parameters that makes use of the available auxiliary information. Asymptotic properties of the resulting estimator are established. To assess the finite sample performance of the proposed method, an extensive simulation study and an application are provided, and the results indicate that the proposed method works well.

20171128

专家简介: 冯艳钦,女,武汉大学数学与统计学院副教授,南京大学硕士、博士毕业,美国密苏里大学博士后。目前为美国数学会评论员,国家自然科学基金通讯评议专家和教育部学位中心通讯评议专家。Journal of Nonparametric StatisticsCommunications in StatisticsStatistics in MedicineJournal of Statistical Planning and InferenceJournal of Applied StatisticsSCI期刊审稿人。主要研究兴趣包括区间删失数据的统计分析、非参数统计分析和随机序约束统计推断。在Biometrical journalLifetime data analysisJournal of statistical planning and inferenceStatistics in medicineComputational Statistics and data analysisScandinavian journal of statisticsCommunications in StatisticsUtilitas MathematicaActa Mathematica ScientiaActa Mathematica SinicaJournal of Systems Science and Complexity 等期刊发表论文20多篇,主持和参与国家自然科学基金项目多项。

访问统计:自2013年9月1日以来总访问:987208 昨日访问:1477 今日访问:141  后台管理