张文兵教授学术报告

发布日期:2020-01-14  浏览量:197

报告题目: 具有线性时变动力学的多智能体系统采样控制

: 张文兵副教授 (扬州大学)

报告时间: 2020114(周二)下午14:30-16:30

报告地点:磬苑校区数学科学学院H306

报告摘要:In this talk, the sampled-data control was discussed for some classes of complex network systems. First, we discuss the sampled-data control for time-invariant systems and a classic Halanay inequality is extended to sampled-data systems. By means of the developed Halanay inequality, sampled-data control of linear multi-agent systems is discussed. Second, when the considered systems are time-varying, the classic Halanay inequality is extended to linear time-varying systems. Sampled-data control of  linear time-varying systems is then discussed. The results are then extended into multi-agent systems with linear time-varying dynamics. Finally, in order to avoid using global information of the Laplacain matrix which may be difficult to obtain in large-scale networks, an adaptive event-triggering protocol is proposed to study the consensus problem of the multi-agent systems with linear-time-varying dynamics.

2020114

专家简介:张文兵扬州州大学副教授,硕士生导师,主持一项国家自然科学基金项目面上项目,主持并完成一项国家自然科学基金项目青年项目。主要研究方向为时滞以及混杂复杂网络动力学分析和控制。迄今为止,以第一作者或通讯作者身份在IEEE 汇刊上发表长文10篇。担任国际期刊ISA Transactions编委,任江苏省工业与应用数学学会理事,副秘书长。2015 年获江苏省科学奖二等奖一项。